Problemy w piekarnii? Mamy rozwiązanie!​

Poznaj rewolucję w świecie piekarniczym

Receptor pomoże Ci w szybkim czasie wprowadzić receptury oraz zapewnić powtarzalność produkcji nawet bez doświadczonych ciastowych.

Nasze urządzenia Receptor na co dzień pomagają produkować miliony bochenków chleba w 200 zakładach w 5 krajach na świecie. Znamy naszą branżę, dlatego wiemy jak zwiększyć Twoje dochody o co najmniej 25% w mniej niż rok.

"Nie chcę, aby to faktycznie brzmiało jak lokowanie produktu. Jestem po prostu zadowolony. Po tych wszystkich latach naprawdę nie chciałbym, aby mi ktoś go zabrał. Jeśli ktoś ma z tym problem, albo się zastanawia, to nie zastanawiajcie się."

Bogdan Smolorz,
Gluten Free Bakery

Pomagamy rozwiązywać problemy

"Mogę powiedzieć, że odczuwalny jest wzrost jakości produktów, a także docierają do mnie pozytywne opinie klientów. Cieszy także dyspozycyjność serwisu Ai-Solution, są pomocni w razie problemu"

Krzysztof Rasiński

Receptor został zaprojektowany zarówno dla małej rodzinnej, rzemieślniczej piekarni, jak i dużej piekarni przemysłowej, przynosząc ogromne korzyści każdej z nich. Znakomicie radzi sobie w trudnych warunkach panujących na produkcji, a szczególnie z wysoką temperaturą i wilgotnością oraz zapyleniem.

„Dzięki wykorzystaniu urządzenia wagowego nabraliśmy pewności, że klient otrzyma w piekarni zawsze niezmienny wypiek. Dodatkowo pokazały się oszczędności w surowcach ”

Ryszard Krawczyk

Receptor, to urządzenie, które potrafi reagować na warunki panujące w piekarni oraz – na podstawie zebranych, istotnych dla jakości wyrobu, parametrów surowców i półproduktów, w czasie rzeczywistym podczas produkcji – modyfikować recepturę tak, aby wyrób był zawsze taki sam.

„Widzę po pracownikach, że łatwiej im się pracuje. Czyli oprócz oszczędności, zauważam zadowolenie pracownika obsługującego urządzenie. Chwalę ten zakup i polecam”

Zbigniew Majewski

Receptor odpowiedzią na brak doświadczonych pracowników

Obejrzyj, jak 2-krotnie zmniejszyliśmy koszt produkcji chleba w piekarni Młyn w Olecku

„Priorytetem było uzyskanie powtarzalności produktu, gdzie przy zmianach kadrowych PSS Społem mamy pewność, że klient kupi ten sam produkt”

Jarosław Danilczuk

RECEPTOR 2.0 prowadzi pracownika „za rękę” od samego początku procesu, tj. od przyjęcia surowców na magazyn, poprzez ich wydanie na produkcję, tworzenie ciasta oraz pieczenie, aż po magazynowanie produktu gotowego. Stopień automatyzacji powoduje, że nawet niewykwalifikowany pracownik (albo obcokrajowiec), będzie w stanie wykonać poprawnie, w sposób powtarzalny, udany wypiek.

Kontrola zużycia surowców

System umożliwia obsługę magazynów po stronie surowców i wyrobów gotowych, oraz ich przychodów i rozchodów zgodnie z metodą FIFO.

Pełna obsługa magazynu

Innowacyjny sposób planowania produkcji i struktury organizacyjnej firmy. RECEPTOR 2.0 wykonuje równoległe zadania w systemie kontrolując magazyn, oszczędzając czas i pieniądze.

Kontrola stałych zleceń

RECEPTOR daje pewność, że klient otrzyma zawsze ten sam wypiek. Produkcja odbywa się za pomocą algorytmów, która ma stanowić odzwierciedlenie doświadczenia i renomy piekarza.

Bezobsługowy proces drukowania etykiet

Receptor umożliwia zaprojektowanie etykiet dla wyrobów gotowych, zgodnych z rozporządzeniem (UE) Nr 1169/2011 nowych zasad znakowania w tym wartości odżywczych i energetycznych (GDA i RWS).

Obejrzyj, jak Receptor pomaga nowicjuszowi

Jak to działa?
Jakie są korzyści?

Jak rozwiązać problem z powtarzalnością produkcji?

Brak doświadczonych pracowników. Jak rozwiązać ten problem?

Nie jesteś przekonany lub przekonana, czy Receptor sprawdzi się u Ciebie?

Obejrzyj i wysłuchaj opinii naszych klientów

Piekarnia Młyn w Olecku

Bogdan Smolorz, Gluten Free Bakery

Piekarnia - Cukiernia Wypieki Rajewskich

Irlandia, Alan Dziewit Soho Bake House